Arbeidsrecht

Je wilt een werknemer ontslaan, maar hoe dient de arbeidsovereenkomst te worden ontbonden? Heeft je werknemer recht op een transitievergoeding? Wat zijn jouw rechten en plichten? Vragen die te maken hebben met het arbeidsrecht en waarbij je juridisch advies goed kunt gebruiken. Als werkgever zijn er verschillende situaties binnen het arbeidsrecht waarmee je te maken kunt krijgen.

TLC-Law

Waarmee kunnen wij je helpen?

Ontslag

Het beëindigen van een arbeidsovereenkomst is in alle gevallen een ingrijpende gebeurtenis. Los van de impact van een ontslag op een organisatie of persoon hebben we in Nederland te maken met strenge regels als het gaat om het ontslaan van werknemers. We hebben hier te maken met het ontslagrecht. Je werknemer heeft, op grond van dit ontslagrecht, onder diverse omstandigheden specifieke rechten en bescherming.

Reorganisatie

Het kan zijn dat je te maken krijgt met een reorganisatie binnen je bedrijf. Interne of externe oorzaken leiden tot aanpassingen in je bedrijf en kan ontslag van je werknemers tot gevolg hebben. Een reorganisatie verloopt in stappen waarbij jouw bedrijf diverse plichten heeft. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het opstellen van een sociaal plan.

Arbeidsovereenkomst

In een arbeidsovereenkomst worden de arbeidsvoorwaarden tussen jou als werkgever en werknemer vastgelegd. Er zijn vele soorten arbeidsovereenkomsten en daarmee gepaard gaande arbeidsvoorwaarden. In deze arbeidsvoorwaarden bestaat er onderscheid tussen primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het laten controleren van een arbeidsovereenkomst op rechtsgeldigheid geeft jou als werkgever rust en duidelijkheid.

Arbeidsconflict

Als er zich een arbeidsconflict voordoet tussen jou en je werknemer is het zaak om deze zo goed en snel mogelijk op te lossen. Langdurige arbeidsconflicten leiden tot storingen op de werkvloer, overspannenheid en verstoring in de relationele sfeer.

De specialisten van TLC Advocaten Hardenberg

Arbeidsrecht, letselschade, hippisch recht

Pierrette-Kuipers

Arbeidsrecht, incasso, insolventierecht

Contact

WhatsApp

Stuur een bericht via 06 213 471 04 of gebruik het contactformulier op de site. Wij reageren in de meeste gevallen binnen 4 uur.

Bellen

Bel ons op 0523-745640

Email: info@tlcadvocatenhardenberg.nl

Adres: J.C. Kellerlaan 22, 7772SG te Hardenberg

Openingstijden

Openingstijden

Je kunt ons op werkdagen bereiken tussen 9.00 en 17.00 uur. Stuur ons buiten kantoortijden een appje voor direct contact.